Ondersteuning primair onderwijs

De scholen zijn weer open

Wat fijn dat er, na een lange tijd online lessen verzorgen, weer fysiek contact met de leerlingen mogelijk is. Afgelopen periode was het een kunst om alle ballen hoog te houden. Nu we weer terug de klaslokalen in kunnen, komt er een nieuwe uitdaging om de hoek kijken. Hoe kun je als leerkracht ieder kind afzonderlijk voldoende aandacht geven aan het school-leerwerk en aan de persoonlijke ontwikkeling. Juist nu is die persoonlijke ontwikkeling – sociaal & emotioneel – van groot belang. In het reguliere onderwijs is ‘het ontdekken waar een leerling blij van wordt’ of ‘hoe kan ik mijn emoties tonen’ geen standaard vak. Daar willen we graag verandering in brengen.

Bewustwording

Hoe fijn is het als een leerling zich bewust wordt van wat hij/zij belangrijk vindt, maar ook dat van de omgeving om hen heen. Hoe fijn is het als die rugzak gevuld wordt met vaardigheden hoe om te gaan met emoties als angst en spanning. Hoe fijn is het als leerlingen leren ontspannen, aanwezig durven zijn en verbindingen durven aan te gaan. Dat zij zelf de regie in handen nemen naar een gelukkig en gezond leven. Dat gunnen we onze leerlingen toch?

Your school of life

De medewerkers van Your School of Life bieden hierin ondersteuning.
Denk hierbij aan ondersteuning van de leerkracht, zodat er ruimte is om in kleine groepjes les te geven en te werken aan de cognitieve ontwikkeling of eventuele achterstand daarvan.
De medewerker gaat met de andere leerlingen aan de slag. Wij bieden inspiratielessen op het gebied van sociale- en emotionele vaardigenheden. We gunnen onze leerlingen een gelukkig en gezond leven. “Wie ben ik en ik mag er zijn”.

Veelzijdig aanbod

Your School of Life biedt een veelzijdig aanbod aan met diverse thema’s en activiteiten, die kinderen laten ervaren uit hun hart. Welk aanbod heb jij nodig in jouw klas?

Splitlessen

De groep leerlingen wordt gesplitst. De leerkracht gaat aan de slag met het schoolwerk. De medewerker van Your School of Life biedt inspiratielessen op het gebied van yoga, creatief, sport, persoonlijke ontwikkeling, creatief schrijven en dramalessen.

Verlengde schooldagen

Na schooltijd extra ondersteuning voor specifieke “doelgroepkinderen”. Deze groep leerlingen wordt op advies en in overleg met de leerkracht samengesteld.
De standaard schooldag wordt bijvoorbeeld met 2 uur verlengd, waarin extra ondersteuning wordt geboden op het gebied van taal en rekenen. In deze 2 uur bieden we de kinderen ook inspiratielessen. We benaderen de verschillende thema’s vanuit een creatieve hoek, maar ook vanuit de filosofische, wat kunnen we over het thema lezen (of voorlezen) en welke gastdocenten komen te pas bij dit thema? Deze lessen inspireren!

Inspiratieochtend

Waar word ik blij van? Hoe kan ik mijn emoties tonen en hoe ga ik daar mee om? Hoe leer ik ontspannen na een drukke werk-school week?
Dan zijn de inspiratieochtend op zaterdag en zondag een uitdaging waar je zeker bij moet zijn. Your School of Life biedt diverse mogelijkheden. Vraag ernaar!

Dramalessen

We gaan aan de slag met de sociale- en emotionele vaardigheden. Kinderen leren tijdens deze lessen het uiten van gevoelens. Zij durven aanwezig te zijn in een groep. Ze laten zien we ze zijn. En bovenal “Ik mag er zijn!”.  Dit gun je toch iedere leerling?

Ondersteuning in de klas

Ben je nieuwsgierig wat de medewerkers van Your School of Life voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op. Wil je voorlopig alleen extra ‘handjes’ of extra ondersteuning, dan kan dat ook. Onze medewerkers stappen graag binnen.

Kosten | Offerte op maat

Losse afname op basis van uurtarief € 35,00 per uur vrijgesteld van BTW.
Offerte op maat voor genoemde lessen, neem dan contact op. Stuur je mail naar info@yourschooloflife.nl of bel 06-23869276.

We kijken uit naar jouw wensen!

Bezoekadres

Lagendijk 130
2981 EN Ridderkerk
KvK nummer: 24449796
BTW nummer: NL820265317.BO2

Openingstijden

Ma-Vr 9.00 uur - 17.00 uur
Za-Zo Gesloten